Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Az arányosságra minta feladat:

.Egy versenyen 240000 Ft díj van összesen. Az első 3 részt , a második 2 részt, a harmadik 1 részt kap arányosan. Mennyit kapnak külön-külön?
.Megoldás: 3:2.1 arány az 3+2+1= 6 rész 240000:6 = 40000, tehát 1 rész 40000 Ft,
.2 rész = 80000 , 3 rész 3*40000=120000 Ft
.Ellenőrzés: 40000+80000+120000= 240000 Ft
-----------------

Oldd meg ezek alapján! :

1.Egy vegyi anyagban 7:3 arányban van víz és sósav. Mennyi liter víz és mennyi liter sósav van 120 liter vegyi anyagban?
2.Egy festékboltban festékeket kevernek. 6 rész fehér, 2 rész sárga, 2 rész barna van bekeverve. Mennyi liter festék van külön-külön 15 liter festékben?
3.Egy pályázaton a beadott pályamunkákat a nyeremény 4:3:1 arányában jutalmazzák. Mennyit kapnak 160000 Ft szétosztásából ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0