Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia Feladatok (Kérem szépen valaki segítsen)

Főoldal » Középiskola » Kémia
496
1, Exo és endoterm reakciók fogalma
2, Milyen folyamatok lehetnek a következők ? testünk fűtése,idegrendszer működése, lábunk mozgása, víz bontása elektromos árammal
3, Reakció hő fogalma, jele, mértékegysége
4, Miben különbözik a termokémiai egyenlet a normál kémiai egyenlettől
5, Értelmezd a következő egyenletet/ miket fejez ki /
Ca(sz) + 2 HCl (f) =CaCl 2/sz) + H 2 (g) - 242 Kj/ mol
6, Exoterm reakció értelmezése a környezet hő változása szempontjából
7, Mit jelent az endotrem reakciók + előjele
8, Értelmezd a következő egyenletet Ca CO 3(sz) = CaO (sz) + CO 2 (g) + 340 KJ/mol
9, Értelmezd a következő egyenleteket 3 H 2 + N 2 = 2 NH 3 + 25 KJ/mol
2 NH 3 ( g)= N 2 (g) + 3 H 2 ( g) - 25 KJ/mol

10, Képződés hő fogalma
11, Bomlás hő fogalma
12, Kifejezhetnek –e képződés hőket O 2 ( f) = Ca(f) = F 2 (g) =
amelyik nem az miért nem
13, Hess tétele

14, Reakció hő kiszámítása

15, Számítsd ki az alábbi egyenlet alapján a reakció hőt. Zn (sz) +2 HCl(f) = ZnCl2 (sz) + H 2 (g)
a képződés hők a következők H2 g) =O KJ/mol Zn(sz) = O KJ/mol HCl (f)=--91 Kj/mol ZnCl 2(sz) = -340 Kj/ mol

16, Égéshő fogalma, milyen tényezők esetén igaz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, kémia, sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0