Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A fogyasztás függ az ellenállástól?

Főoldal » Középiskola » Fizika
516
Kérlek javítsatok ki, de ha nem tévedek akkor a fogyasztás és a teljesítmény "ugyanaz", annak ellenére hogy nyílván más a kettő, nagyon sok eszköz fogyasztásának helyére a teljesítményét írták.

Tehát: adott egy elektromos cigaretta; aki a működését nem ismerné, nagyon egyszerű, egy gőzképzésre alkalmas folyadékot párologtat egy ellenállás segítségével.

Az eszköz teljesítménye szabályozható 1-80W-ig, és két porlasztót adnak bele, egy .16 Ohmosat, illetve egy .4 Ohmosat.

A (2000 mAh-s) akkumulátor gyorsabban merül le, ha az egyiket használom a másik helyett 25W-on?

Nekem logikusnak tűnik, de (előre is bocsánat hogy itt jelölés gyanánt mértékegységeket fogok használni):

Ohm=V/A

W=V*A

Ebből a kettőből kihozhatjuk, hogy V=Ohm*A, amiből pedig a másikba behelyettesítve W=A^2*Ohm-ot kapunk. Ezen képlet alapján függ tőle, viszont a teljesítménye/fogyasztása mindkét esetben ugyanannyi.

Tehát akkor függ tőle vagy nem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0