Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika pls

Főoldal » Általános iskola » Fizika
492







Mekkora munkát végez a gőz,ha egy 6 tonnás kalapácsot 1,5m magasra emel?

m= 6t= 6000kg F=60000N s=1,5m W=? W=F×s W= 60000N×1.5m=90000J



Mekkora munkát végez a daru,ha 200kg tömegű testet 92m magasra emel fel?





m=200kg F=2000N s= 92m W=? W=F×s W= 2000N×92m= 184000J= 184kJ



Egy ló 7km-en húz 350N erővel egy kocsit. mennyi munkát végez a ló?

s= 7km= 7000m F= 350N W=? W=F×s W= 350N×7000m= 2450000J= 2450kJ

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

0