Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
313
Feladat: Nevezetes szorzatok, ismerd fel és végezd el a műveletet!
1. (3xy5 − 2yx7)(3xy5 + 2yx7) =?
2. (4x7 + 5xy4)(4x7 − 5xy4) =?
3. (2x8 − 5x4)(2x8 − 5x4) =?
4. (2a6 + 5a2b2)(2a6 + 5a2b2) =?
5. (6a4b + 5b3)2 =?

Alakítsa szorzattá az alábbi kifejezéseket:
6. 6a4b + acb + 25a18b =
7. 9a4b2 − 16c8 =
8. 36a2 − 84a + 49 =
9. x2 − 20x + 100 =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0