Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
635
Egy négyzet oldalegyenesei a koordinátatengelyek és az x=1, valamint az y=1 egyenletű egyenesek.
a, Ábrázolja derékszögű koordinátarendszerben a négyzetet, és adja meg csúcsainak koordinátáit!
b, Írja fel a négyzet köré írható kör egyenletét!
c, Állapítsa meg, hogy a négyzet kerülete hány százaléka a kör kerületének?
d, Az y=-4x+2 egyenletű egyenes a négyzetet két részre bontja. Számítsa ki e részek területének arányát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0