Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A feladatokban tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm annak aki segít!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
309
Határozd meg a kifejezések helyettesítési értékét!
a) 5a 4; 5(a 4); 4a 5, ha a = 0,2
b) 2 a 2b; 2 (a 2b); 2 (a 2)b, ha a =


Egy ragadozó emlősnek pontosan 111 kg húst kell elfogyasztania, hogy szervezete egyetlen kilogrammját fenntartsa – állítják a santiagói egyetem ökológus kutatói.
Eszerint mennyi húst kell fogyasztania testtömege megtartásához
a) a 140 g testtömegű menyétnek;
b) a 300 kg testtömegű jegesmedvének;

3.21. Bontsd fel a zárójeleket, végezd el az összevonásokat! Ellenőrizd az összevonások helyességét a helyettesítési érték kiszámításával!
a) 3a (7 + 2b + 6a) 3b + 7; a = 2; b = 2;
b) (5b 2c) + (7b 3b) (3b 2c); b = 1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0