Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Analízis

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
507
Legyen `psi(x):=sqrt(1-x^2)(sqrt(1-x^2)-x*sqrt(2-x^2))`
`phi(x):=x*sqrt(2x*sqrt(1-x^2)sqrt(2-x^2)+x^4-2x^2+2)`

Jellemezzük a következő két függvényt: `phi(x)+psi(x)` és `phi(x)-psi(x)`.
Cél az értelmezési tartomány és értékkészlet meghatározása, extremálisok keresése, folytonoság, töréspontok és
szakadási helyek vizsgálata. WolframAlpha szerint `"domain"(phi(x)+psi(x))={x|-1<=x<=1}`, ugyanakkor
`phi(3)+psi(3)=1`. Igaz-e az az elképzelés, hogy a ilyenkor az értelmezési tartomány kiterjeszthető?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
függvénytan
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

0