Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Fizika beandandó

102
Transzformátor
1. Hogyan változik egy meghatározott primer feszültségre kapcsolt transzformátor szekunder feszültsége és áramerőssége, ha a szekunder tekercs menetszámát megduplázzuk?
2. Hogyan változik a távvezetéken az energia veszteség, ha ugyanazt a teljesítményt 20kV helyett 200kV-os távvezetéken juttatják el a fogyasztóhoz?
3. Egy transzformátor primer köri menetszáma 35-szöröse a szekunder menetszámnak. Mekkora áram folyik a primer körben, amikor a szekunder körben 0,6A-t mérnek?
4. Egy 700 menetes primer tekercset 230V feszültségre kapcsolnak. A szekunder kör tekercse olyan 350 menetes, amelynek 100 és 200 menetnél is lehet kivezetése. Milyen feszültségek nyerhetők a szekunder oldalon?
5. A primer tekercs 300, a szekunder 20 menetes. A szekunder körben 3,5V és 0,2A mérhető. Milyen erősségű áram folyik a primer körben? Mennyi a primer feszültség? Mekkora a teljesítmény felvétel, ha a veszteségektől eltekintünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
transzformátor
4
Középiskola / Fizika

Válaszok

0