Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldást kérnék köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
684
1. Két hasonló háromszögben az a = 6 cm és a’=15cm, b’ + b = 35 cm és c’ – c = 18 cm. Mekkorák a háromszögek oldalai?
2. Két derékszögű háromszög hasonló. Az egyik háromszög átfogója 41 cm, befogója 9 cm. A hozzá hasonló háromszög területe 20 cm2. Mekkorák a hasonló háromszög oldalai?
3. Derékszögű háromszög befogóinak hossza 28 cm és 45 cm. Mekkora szakaszokra osztja az átfogóhoz tartozó magassága az átfogót?

4. Egy derékszögű háromszög átfogóját a hozzá tartozó magassága olyan szakaszokra osztja, amelyek aránya 2:8. Az átfogóhoz tartozó magasság 12 cm. Mekkora a háromszög területe és kerülete?

5. Egy trapéz alapjai 18 cm és 8 cm hosszúak, szárai 6 cm és 10 cm. Mekkorák a trapézt háromszöggé kiegészítő oldalak hossza?

6. Számítsa ki a körcikk sugarát és középponti szögének nagyságát fokban, ha területe 108 cm2 és körívének hossza 18 cm!

7. Egy érintőnégyszögben a következőket ismerjük: a=6 cm b=10 cm c : d =5 : 3. Mekkora a c és a d oldal?

8. Igaz vagy hamis? Válaszát indokolja!
Vannak olyan háromszögek, amelyek mindig hasonlóak.
Két rombusz mindig hasonló.
Minden rombusz húrnégyszög.
d) Van olyan téglalap, amely érintőnégyszög
e) Minden deltoid húrnégyszög.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0