Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Hivatalos levél

39
A hivatalos levelet egy intézményhez, hatósághoz írjuk, vagy tőle kapjuk. Lehet kérvény, fellebezés, panaszlevél, értesítés, felszólítás, határozat, engedély stb.

· Jellemzője: tárgyilagos, személytelen hangnem, pontos fogalmazás, szigorú szabályok a szóhasználatban, megszerkesztésben.

· Felépítése:

o Fejléc - a feladó nevével, elérhetőségével, valamint a címzett nevével, elérhetőségével, és a levél tárgyának megjelölésével.

o Megszólítás - a címzett nevével és rangjával. Ha nem ismerjük a címzett nevét: Uram/ Asszonyom megszólítás vagy az intézmény neve.

o A mondanivaló felvezetése, majd az álláspont, indoklás kifejtése.

o Keltezés (hely, idő), záróformula (elköszönés), aláírás.Egy faluközösségben működő civil alapítvány összegyűjtött egy nagyobb pénzösszeget, amelyből a főtéren szobrot kívánnak állítani egy, a településről elszármazott hírességnek. Írjon 120-200 szó terjedelmű levelet a falu lakossága nevében a polgármesterhez, amelyben a szobor felállításához támogatását kéri!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

0