Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek ebbe!Köszi

Főoldal » Középiskola » Kémia
516
számítsuk ki az ammóniaképződés egyensúlyi állandóját ha a kiindulási koncentrációk a
következők: [NH3]=0 [N2] = 2 mol/dm3

[H2] = 6 mol/dm3

az egyensúly beálltakor a kezdeti N2 20%-a alakult át ammóniává, tehát az eredeti 80%-a lesz az egyansúlyi
koncentráció (ugyanígy a hidrogénnek is), ebből számítsuk ki az egyensúlyi koncentrációkat, az ammóniáét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0