Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika felsőoktatás.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
436
Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni.
A válaszokat előre is köszönöm!

Két, l=0,5 m hosszú szigetelő fonalat az egyik végüknél közös pontban felfüggesztjük a mennyezetre, a másik végükre pedig két ugyanolyan méretű, de különböző tömegű fémgolyókat rögzítünk. A fémgolyóknak ugyanakkora nagyságú töltést adva távolságuk 30 cm lesz az egyensúlyi helyzetben. 

a) Jellemezzük az egyensúlyi helyzetet (pl. a felfüggesztési pontban a mennyezetre merőleges egyenessel bezárt szöggel)!

b) Mekkora töltést vittünk fel a fémgolyókra?

A fémgolyók tömegei: m1= 2g; m2= 4g.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, felsooktatas
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0