Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOOSSSS

Főoldal » Középiskola » Matematika
580
1. Oldja meg az alábbi egyenleteket a valós számok halmazán!
a) (x + 3)(5 − x) + 12 = −3(1 − 2x) − 2
b) |x − 5| = 3x − 7
c) 2 ∙ cos2 x + 3 ∙ cos x − 2 = 0
2. Oldja meg az alábbi egyenlőtlenséget a valós számok halmazán!
2x − 3
x + 1
< 0

3. Egy üzem új gyártósort vásárolt. Az új géppel egy adott munka az új gyártósoron 8 óra
alatt végezhető el, míg a régi gyártósornak ugyanez a munka 12 órán át tarott. Mennyi
idő alatt végezhető el a munka, ha mindkét gyártósor működik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0