Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kérdést sem értem

Főoldal » Középiskola » Fizika
552
Mennyi energia szabadul fel, ha 1 mol (4 g) He keletkezik?
1 mol He 6*1023 db atomot tartalmaz, tehát:
E = 6*1023*4,5*10-12J = 27*1011J = 2,7*1012

J = 2,7 GJ (gigajoule)

Mennyi szenet kellene ennyi energiához eltüzelni, ha 12 g szén elégésekor 394 kJ
(kilojoule) energia szabadul fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Magfúzió
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0