Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1097
1. Adja meg a következő halmazok elemeit, ha A = {a; b; i; g; é; l},B = {b; é; l; a}.

A ∩ B; B/A
[16:38]
2. Egyszerűsítse a következő törtet! (x ≠ 5)

x2−25
x2+10x+25
[16:38]
3. Hány éle van egy hatpontú teljes gráfnak?
[16:38]
4. Egy kör középpontja O (- 5; 8) és sugara r = 4 cm. Írja fel a kör egyenletét!
[16:39]
6. Az 5m méter magasan repülő sast 25°-os emelkedési szögben pillantja meg a bokorban
megbújó nyúl. Milyen messze vannak egymástól ekkor? Válaszát egészre kerekítve, méterben
adja meg!
[16:39]
7. Adja meg a következő állítások logikai értékét!
A: A rombusz átlói merőlegesek egymásra.
B: A szabályos 8-szög csak 45°-os forgatással vihető át önmagába.
C: Van olyan háromszög, melynek beírható körének középpontja a háromszög egyik oldalán
van.
[16:40]
8. Mekkora a valószínűsége, hogy dobókockával prímszámot dobunk?
[16:40]
9. Tamás elhatározta, hogy fából kifaragja egy kocka kicsinyített mását. Az új kocka
alapterülete az eredeti kilenced része. Hányad része lesz az új kocka az eredeti kocka
térfogatának?
[16:40]
10. Írja fel tizes számrendszerben a következő kettes számrendszerbeli számot!

1001102
[16:40]
11. Egy számtani sorozat első tagja – 9, második tagja 1. Adja meg az első 5 tag összegét!
[16:41]
12. Adja meg a következő kifejezés értelmezési tartományát!

lg(5x + 60)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0