Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Parabola érintőjének egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
A (számomra) problémás feladat:
Írjuk fel az y² = 12x parabola olyan érintőjének az egyenletét,
a, amely párhuzamos a 3x -y + 5= 0 egyenessel,
b, amely merőleges a 2x + y -7 = 0 egyenesre.
Deriválni nem tanultam még, a segítséget nagyon szépen megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0