Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!Valaki tudna segíteni a fizika házival?SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
453
1. Mit nevezünk elektromos áramnak?
Mi az áramerősség jele és mértékegysége?

3. Egy huzal ellenállása 20 Ω. A két végpontja közötti feszültség 60 V. Mekkora az áramerősség ebben a huzalban?


4. Mekkora egy 50 km hosszú, 2 cm2 keresztmetszetű, 0,026 fajlagos ellenállású alumíniumvezeték ellenállása?



5. Az ábrán látható kapcsolásban R1 = 10 Ω, R2 = 30 Ω, U = 100 V. Mekkora az eredő ellenállás, a körben folyó áram erőssége és az R1 ellenálláson eső feszültség?







6. Írj 3 példát az elektromágnesek gyakorlati alkalmazására!
a kép az 5.feladathoz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, segítség, gyors
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0