Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1077
1. Hasonlók-e egymáshoz az ABC és A’B’C’ háromszögek, ha AB = 1,5 dm, BC = 20 cm, AC = 3 dm,
valamint A’B’ = 75 cm, B’C’ = 10 dm, A’C’ = 150 cm.
2. Egy háromszög oldalai 3 cm, 4 cm, 6 cm. Mekkorák a hozzá hasonló háromszög oldalai, ha a
a) leghosszabb és legrövidebb oldalának különbsége 6 cm
b) leghosszabb és legrövidebb oldalának összege 45 cm?
3. Egy négyszög adott sorrendben vett oldalai úgy aránylanak egymáshoz, mint 4:3:5:6-hoz. Határozzuk
meg a hozzá hasonló négyszög oldalait, ha a
a) leghosszabb oldala 36 cm
b) leghosszabb és legrövidebb oldalának összege 20 cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0