Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
283
Adott mennyiségű oxigén térfogata: V=8,31m³ , nyomása: p=10^5 Pa, hőmérséklete: t=47°C. Az oxigén móltömege μ=32 · 10-³ kg/mol. Határozzátok meg:
a. az oxigén sűrűségét;
b.az oxigénmennyiség móljainak számát;
c.az oxigén nyomását, ha izochor módon T'=480K-re melegítik;
d.az oxigénmolekulák számát;
e.ábrázoljátok grafikusan (p,T) koordinátarendszerben a megadott melegítési folyamatatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0