Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Redoxi-reakciók, reakciók házi

Főoldal » Általános iskola » Kémia
390
Sziasztok!
Mivel online tanulok és a tanárom magyarázatát nem igazán értem, nem tudom megcsinálni ezt a feladatot és nemsokára dolgozatot is írunk.
Tudtok nekem ezekben a feladatokban segíteni SOS legkésőbb szerdáig, 2021.01.06-ig?
Előre is nagyon köszönöm!

1. MgCl2 oldatba rézlemezt mártunk. Mi történik? Lejátszódik a reakció?
a) reakció egyenlet
b) ionegyenlet
c) oxidáció
d) redukció
e) oxidálószer
f) redukálószer

2. CuSO4 oldatba Al darabot dobunk.
a) reakció egyenlet
b) ionegyenlet
c) oxidáció
d) redukció
e) oxidálószer
f) redukálószer

3. Az alábbi reakciók közül melyik játszódik le? Írd fel, és rendezd az lejátszódó
egyenleteket!
a) FeSO 4 + Mg =
b) Zn + HCl =
c) Al + HCl =
d) Ag + HCl
e) ZnCl 2 + Al =
f) AlCl 3 + Zn =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
házi, reakció, képlet, oxidáció, reakcióegyenlet, redukáció
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

0