Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS FIZIKA

Főoldal » Középiskola » Fizika
297
A Q_1=5∙10^(-6) C és Q_2=4∙10^(-6) C töltések egymástól 4 cm-re vannak. Mekkora erő hat a q=10^(-8) C töltésre, ha a két töltés által meghatározott egyenesen a két töltés között a Q_1 töltéstől 1,5 cm távolságban helyezkedik el?
Mekkora ebben a pontban a térerősség nagysága?
Mekkora sebességre gyorsítja az elektront a 4,5 V-os feszültség? Az elektron töltése-1,6∙10^(-19) C, tömege 9,11∙10^(-31) kg.
Mekkora a kondenzátor kapacitása, ha 12 V feszültség hatására 8,4∙10^(-5) C töltés lesz a fegyverzeteken?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0