Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
514
1. Mennyi a 280 nanométer hullámhosszúságú ultraibolya foton energiája?
2. Mekkora annak az elektronnak a De Broglie-hullámhossza, amely 2·10^6 m/s sebességgel halad? Mekkora feszültség képes így felgyorsítani? (Segítség: az e*U = 1/2*m*v^2 képletet kell használni, ahol e az elektron töltése.)
3. Hány darab elektron kerülhet a 2p alhéjra? És a 4s alhéjra? Miért?
4. Mekkora energia szükséges ahhoz, hogy a hidrogén elektronja az n=2 főkvantumszámú pályáról az n'=5 főkvantumszámú állapotba jusson? (Az alapállapot energiája -2,18 aJ.)
5. Egy képzeletbeli fém kilépési munkája 3,18 eV. Mekkora a fényelektromos hatás határhullámhossza erre a fémre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0