Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Villamos áramkör - Valaki tud segíteni?

136
8, Mekkora áram szükséges ahhoz, hogy egy 3,84 kΩ tekercsellenállású 48 voltról működő posta jelfogó meghúzzon? Mekkora a teljesítményfelvétele?

9, A Zsiguli önindítójának teljesítménye 1,3 kW, akkumulátorának feszültsége 12 V. Az akkumulátor összesen 55 Ah töltést képes szolgáltatni. Az akkumulátor töltésének hány százalékát emészti fel az önindító 15 s-ig tart bekapcsolása?
10, Mekkora a terhelhetősége a 90 Ω és 40 Ω értékű, egyenként 10 W-os ellenállásokból összeállított 130 ohmos ellenállásnak?

11, Két db 200 ohmos, l wattos ellenállás soros kapcsolása mekkora ter- helhetőségű ellenállást eredményez?

12, Két db 200 ohmos, l wattos ellenállás párhuzamos kapcsolása mekkora terhelhetőségű ellenállást eredményez?

13, Egy 100 ohmos, 2 wattos és egy 100 ohmos, 4 wattos ellenállást pár-huzamosan kapcsolva mekkora terhelhetőségű 50 ohmos ellenállást nyerünk?

14, Terheletlen állapotban legfeljebb mekkora feszültségre kapcsolható az a feszültségosztó, amely egy 100 Ω és egy 200 Ω értékű, egyenként 6 W terhelhetőségű ellenállásból áll?

15, Az előző feladatban szereplő osztó 36 V feszültségre kapcsolva, üres-járásban 24 voltot szolgáltat. Rt = 200 ohmos ellenállással terhelve mekkora a teljesítmény az osztó egyes ellenállásain?
16, Egy feszültségosztó kisebbik ellenállása 20 Ω, az osztás mértéke .
Mindkét ellenállás terhelhetősége 4 W. Legfeljebb mekkora feszültségre kapcsolható, ha az osztót terhelő áram elhanyagolhatóan kicsi?

17, Terheletlen állapotban legfeljebb mekkora feszültségre kapcsolható
az a feszültségosztó, amelynél az osztás mértéke , a kisebbik ellenállás 2,5 kΩ és az ellenállások 0,25 W terhelhetőségűek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, villamos, VILLAMOSÁRAM, VILLAMOSÁRAMVILLAMOSÁRAMKÖR, help, pls, segítség, GYORRSAN
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0