Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai problémák...

Főoldal » Középiskola » Fizika
325
Egy d cm vastagságú üveglemezre α beesési szöggel érkezik egy fénysugár. Az üveg
törésmutatója n. Mekkora a kilépő fénysugár eltolódása a belépőhöz képest?
Adatok: d=27 alfa=42 n=1,67
A második:
Egy ρ törőszögű prizma egyik oldalára α beesési szöggel érkezik egy fénysugár. A
prizma anyagának a törésmutatója n. Mekkora szöget zár be a be- illetve kilépő fénysugár?
Adatok: alfa=47 törőszög=37 n=1,64
Nagyon gyorsan kéne a válasz, előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0