Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
280
Kedves látogató, a segítségét szeretném kérni, mivel elakadtam ebben a feladatban.

Az ábra szerint egymás mellé függesztünk egy x hosszúságú fonálingát, melynek végén egy m tömegű test található és egy L hosszúságú, M=m/3 tömegű rudat.
A fonálingát vízszintes helyzetből elengedjük. A rúd és az m tömegű test rugalmasan ütköznek.
Az ütközés során az energiaközlés hatásfoka 100%.
L=0.6 m
m=1.5 kg

Mekkora a fonálinga hossza?
Mekkora sebességgel csapódik az inga a rúdnak?
Mekkora a rúd tömeg-középpontjának a sebessége az ütközés utáni pillanatban?
Mekkora szögben tér ki a rúd a függőlegeshez képest?

Előre is köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0