Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, nagyon jól jönne a segítség!

Főoldal » Középiskola » Matematika
298
Sziasztok ebben a 3 feladatban kérném a segítségeteket, nekem értelmes megoldások még nem jöttek ki ill. ha valaki sikeresen megoldaná feltudná tölteni a megoldási lépéseket is, előre is köszönöm!

1./ Az ABC háromszögben AB = 15, BC = 14 és AC = 13. Az AC oldalon fekvő P pont és a BC
oldalon fekvő Q pontra igaz, hogy AP = PQ = QB = x. Számold ki x értékét!
2./ Az ABC háromszögben BC = 10, valamint a következő három állítás közül kettő igaz, egy
hamis:
a) Az ABC háromszög derékszögű;
b) AC = 2BC;
c) Az A csúcsnál 30-os szög van.
Mekkora lehet a háromszög kerülete?
3./ Milyen valós x esetén lehet a 2^(x)-2^(-x); 2^(x) és 2^(x)+2^(-x) hosszúságú szakaszokból háromszöget szerkeszteni? Mekkora az x értéke, ha a háromszög derékszögű?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
trigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0