Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos, segítsetek légyszi!!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
698
1. Egy guruló labda egyenes vonalú egyenletesen gyorsuló mozgást végez. Mi jellemző a mozgására? Melyik válasz a helytelen?
a, A sebességének csak a nagysága változik
b, Másodpercenként egyenlő mértékben nő az általa megtett út
c, Másodpercenkénti sebességváltozása állandó
d, Egyenlő időközönként egyenlő a sebességnövekedése

2. Egy autó gyorsulása 3 m/s2. Mire következtetünk ebből?
a, Az autó másodpercenként 3 méterrel több utat tesz meg
b, Az autó 1 másodperc alatt 3 m utat tesz meg
c, Az autónak 1 másodperc alatt 3 m/s-mal nő a sebessége
d, Az autónak 1 másodperc alatt 3 m/s a gyorsulása

3. Milyen az egyenletesen gyorsuló mozgás sebesség-idő grafikonja?
a, Az időtengellyel szöget bezáró egyenes
b, Az időtengellyel párhuzamos egyenes
c, Exponenciális görbe
d, Parabolaág

4. Melyik összefüggés lehet helyes az egyenletesen gyorsuló mozgásra?
a, s=v*t b, s=s0+v*t c, v= a/t d, a=Δv/Δt

5. Mekkora a tehervonat gyorsulása, ha percenként 15 m/s-mal nő a sebessége?
a, 15 m/s b, 15 m/s2 c, 0,25 m/s2 d, 0,25 m/s

6. A szabadon eső test hány métert tesz meg az első másodpercben?
a, 1 métert b, 5 métert c, 10 métert d, 25 métert

7. Mekkora a pillanatnyi sebessége a 20 m magasból elejtett szabadon eső kavicsnak a földet éréskor (egészre kerekítve)
a, 10 m/s b, 40m/s c, 20 m/s d, 50 m/s


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0