Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki megoldani ezt a testek egyensúlyával foglalkozó feladatot?

Főoldal » Középiskola » Fizika
581
A falhoz csuklósan csatlakozó rudat a közepénél a rúdhoz kötött fonállal a falhoz kötjük. A rúd szabad végét fonálon lógó G súlyú testtel terheljük. A rúd ekkor alfa szöget zár be a fallal, a falhoz erősített fonál pedig vízszintes helyzetű. Mekkora erő feszíti a falhoz erősített vízszintes fonalat, ha a rúd súlya G1=120N; G=300N; Alfa szög=30 fok.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0