Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
445
Rendezze következő egyenletet:
P(sz) + HNO3(aq) + H2O(f) = H3PO4(aq) + NO(g)

Hány kJ a fenti reakció reakcióhője, ha ismertek az alábbi moláris képződéshő értékek?

ΔkH0(H2O (f))= -286 kJ/mol

ΔkH0(HNO3 (aq))= -207 kJ/mol

ΔkH0(H3PO4 (aq))= -1272 kJ/mol

ΔkH0(NO (g))= +90,4 kJ/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Termokémia, ozmózisnyomás
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

0