Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Bernoulli

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
372
Egy desztillált vízzel töltött injekciós fecskendővel függőlegesen felfelé spriccelünk. Milyen sebességgel és mekkora erővel nyomjuk a fecskendő dugattyújat, ha a víz 80 cm magasra spriccel? A dugattyú belső átmérője 16 mm a tűé pedig 0,8 mm ( A fecskendő hossza és a súrlódás elhanyagolható, g=10 m/S2 a desztillált víz sűrűsége 1 kg/l)
Nekem v=4m/s és F=40N jött ki nem tudom jó e? Bernoulli és a folytonossági tételt használtam fel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0