Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrotechnika háziban lenne segítségre szükségeem

Főoldal » Középiskola » Fizika
298
a) Egy pontszerű test töltéssűrűsége σ1 = 4•10^-7 [C/m²]és a sugara r₁ = 2,5 [cm]. Ha a másik
test sugara r₂ = 3,5 [cm] és a közöttük lévő távolság r = 10 [cm], a közöttük ható erő F₁₂
= 9•10^-5 [N], mekkora a másik test töltéssűrűsége? σ₂ = ?
b) Egy magányos töltött sík lap töltéssűrűsége σ = 30•10^-5 [C/m²]. A közvetlen közelében mekkora
a villamos tér, ha a közeg levegő, illetve a közeg viszonylagos (relatív) permeabilitása εr = 60?
c) Hogyan változik meg két töltés között az erő F/F’, ha a közegbe szigetelőt helyezünk εr = 30?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, fizika, töltéssűrűség, erő, Elektró, elekrtotechnika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0