Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A mozi és a TV nézés előnyei és hátrányai

3264
Egy 10-12 mondatos fogalmazást kell írnom arról, hogy melyek a moziba járás és az otthoni TV nézés előnyei és hátrányai.

Előre is köszönöm a segítséget.


Üdvözlettel:
Réka
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Szia! Gondolom felvételihez kell, mert ezt a feladatot írtuk tavaly. Nekem azt mondták, hogy először a feladatot írjam le átfogalmazva, mert abból tudják, hogy megértettem.
A tárgyalásban legalább 2-2 ok mind a kettő mellett, amit az elején találj ki és utána kezd el írni. Így biztos, hogy lesz elég érved és nem hagysz ki semmit.
Mozi: nagy képernyő, hangulat
Otthon: olcsó- nem mindenki engedheti meg magának a mozit, akármit nézhetünk akármikor, kényelmesebb- nem kell utazni
Befejezésben pedig a neked szimpatikus álláspontról írj, vagy amelyikről könnyebb. Aki olvasni fogja, nem ismer, nyugodtan írhatsz, amit akarsz, ha az neked könnyebb, csak nehogy utána az ellen írj (pl vasárnap vidámparkban voltál, két mondattal később meg betegen feküdtél otthon) és azért legyen valóságos (pl ne repkedj az unikornisoddal cukorka földön) mert nem fogják elhinni.
Befejezésből írtam kettőt, így mind a kettőre van egy példád.

- Rengetegen szeretik a jó filmeket. Sokan moziban, míg mások az otthon szeretik nézni kedvencüket.
- Otthon akármikor megnézhetünk bármilyen filmet, nem vagyunk időhöz kötve. Ha nincs sok időnk, sok az elfoglaltságunk, ez a legjobb módszer. Olcsóbb is, mivel sem az úti költséget, sem a jegyet nem kell kifizetnünk. Nem mindenki engedheti meg magának anyagilag. Az ágyban feküdve, vagy a kanapén elterülve sokkal kényelmesebb, mint egy széken ülni. A nagy képernyő és a szobát hanggal betöltő hangszórók miatt viszont megéri. A pattogatott kukorica illata és íze az elmaradhatatlan kólával, más emberek nevetése, sikítása felejthetetlen élményt nyújt.
- A barátaimmal gyakran szoktunk összeülni nálunk és filmeket nézni. Nekem ez a kedvencem.
- Barátaimmal/családommal hétvégente gyakran elmegyünk moziba. Jobban szeretem ezeket a programokat, mint az otthoni filmezést.
Módosítva: 3 éve
0