Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia, reakcióhő

Főoldal » Középiskola » Kémia
540
Számítsuk ki a
K(sz) + H2O(f) = K + (aq) + OH - (aq) + 1/2 H2(g)
folyamat reakcióhőjét az alábbi folyamatok ismeretében !
K(sz) + 1/2 Cli(g) = KCl(sz) H1 = - 436 kJ/mol,
H2(g) + Cl2(g) + aq = 2 H + (aq) + 2 Cl- (aq) H2 = - 336 kJ/mol,
H + (aq) + OH - (aq) = H2O(f) H3 = - 56 kJ/mol,
KCl(sz) + aq = K + (aq) + Cl - (aq) H4 = + 16 kJ/mol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

0