Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fényhullámok

Főoldal » Középiskola » Fizika
450
Az ábra alapján könnyen beláthatjuk, hogy a párhuzamos felületű, ún. plánparalel lemezen áthaladó fénysugár - kétszeri törés
után - önmagával párhuzamosan tolódik el. Mekkora az s eltolódása annak a fénysugárnak, amely α=60O-os beesési szöggel
érkezik a d=8cm vastagságú, n=1,5 törésmutatójú üveglapra?
(Útmutatás: A törési törvény felhasználásával a β szög meghatározható, így az ábrán látható derékszögű háromszögek hiányzó
oldalai szögfüggvényekkel kiszámíthatók.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0