Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
487
1. Feladat
Szerkessz egy k(O, r=3cm) kört. A körlapon szerkeszd meg az OA és OB két sugarat, amely a körlapot két KÖRCIKK-re bontja. ( satírozd be két különböző színnel) Ha ismerjük a két sugár által bezárt szöget, (középponti szöget) akkor ki tudjuk számítani a körcikk területét. A körcikk területét (T) úgy számítjuk ki, hogy a kör területét elosztjuk 360-nal, majd az így kapott hányadost megszorozzuk a középponti szög fokokban megadott nagyságával (mérőszámával).

2. Feladat
a) Számítsd ki a 85 fokos középponti szöghöz tartozó, r=3,7cm sugarú körcikk területét!
b) A kör területének hányad része tartozik a 180 illetve a 90 fokos középponti szöghöz? (egyenes szög=180 fok, derékszög=90 fok)

3. Feladat
Szerkessz egy k(O, r=2,5cm) kört, majd színezd ki azokat a körcikkeket, amelyeket két egymásra merőleges átmérő határol. Számítsd ki a kapott körcikkek területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0