Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
511
1.Feladat
Szerkessz egy tetszőleges AB szakaszt. Majd szerkeszd meg a felező merőlegesét! (szimmetriatengelyét)
Útmutatás: A feladatot kétféleképpen is megoldhatod.
a) Körzővel mindkét pontból mindkét oldalra körívet szerkesztesz. Ahol a két-két körív találkozik, azt a két pontot összekötöd. Ez az egyenes merőleges lesz az AB szakaszra, és átmegy a szakasz középpontján.
b) Méréssel kijelölöd a szakasz középpontját, és karcvonalzó segítségével megszerkeszted az egyenest. A vonalzó karcolata fedi a szakaszt.

2. Feladat
Szerkessz egy ABC háromszöget, melyben: a=5cm, b=3,5cm, c=4,5cm. Majd szerkeszd meg a körülírt körét!
Útmutatás: A háromszög körülírt körének középpontja az oldalfelező merőlegesek metszéspontja, jelölhetjük S-el, sugara pedig SA vagy SB vagy SC szakasz lesz.

3. Feladat
Szerkessz egy tetszőleges, tompaszögű ABC háromszöget. Majd szerkeszd meg a körülírt körét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0