Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Váltóáram segíthetne valaki nagyon nem megy

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
367
Egy ellenálláson és egy kondenzátoron ugyanaz az I[eff] = 0,3A váltóáram megy át. a) Mennyi lesz feszültségesés az ellenálláson? b) Mennyi a kondenzátor reaktanciája? c) Mennyi lesz a feszültségesés a kondenzátoron? Ismert az ellenállás értéke R = 5 Ohm, a kondenzátor kapacítása C = 470 nano-Farad (10 exp(-9)) és a váltóáram körfrekvenciája, aminek értéke 30000 rad/s. Határidő az óra végéig van, 12:50 -ig. Ez egy önálló foglalkozás, dolgozzunk önállóan.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Levezetendő
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0