Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen a matek háziban!

Főoldal » Középiskola » Matematika
556
1. Toljuk el az A (3,1), B (-2, 5), valamint a C (-4, -2) pontok által meghatározott háromszöget az a.) (1, 3) vektorral. Írjuk fel a csúcsainak koordinátáit.
2. Az alábbi állítások közül döntsük el, hogy igaz vagy hamis.
a.) Van olyan eltolás, amelyiknek van fixpontja.
b.) Ha az eltolásnak van fixpontja, akkor helybenhagyás.
c.) Az eltolásnak nincsen invariáns egyenese.
d.) Van olyan háromszög, amely a helybenhagyástól különböző eltolástól önmagában vihető át.
e.) Van olyan alakzat, amely a helybenhagyástól különböző eltolástól önmagában vihető át.
f.) Két tengelyes tükrözés egymás utáni elvégzése egyetlen eltolással helyettesíthető.
g.) Megadható két olyan egyenes, amelyre vonatkozó tengelyes tükrözés egymás utáni elvégzése egymás utáni elvégzése egyetlen eltolással helyettesíthető
3. Vegyük fel a nullvektortól és egymástól különböző a→+ 2· b→
4. Az ABCDEF szabályos hatszögben AB→=a→, BC→=b→. A hatszög középpontja O. Írjunk fel a hatszög csúcsival és középpontjával legalább két-két olyan vektort, amely egyenlő az alábbi vektorokkal
a.) a→ b.) b→ c.) a→+ b→ d.) a→ -b→.
5.Az ABCDEF szabályos hatszögben AB→=a→, BC→=b→. A hatszög középpontja O. Írjunk fel az alábbi vektorokat az a→ és b→ vektorokat az a→ és b→ vektorok segítségével
a.) AO→ b.) AD→ c.) EO→ d.) BE→ e.) FD→ g.) FB→ h.) EA→.

KÉRLEK SEGÍTSETEK, MERT NAGYON FONTOS LENNE....
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, házi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0