Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
Egy számtani sorozatban a1=2; d=6.

a5=?

a27=?

S27=?

3. feladat:

a1=6

a3=42

Add meg a sorozat első 5 elemét, differenciáját!

4. feladat:

Hányat üt az óra egy nap alatt, ha csak az egész órákat üti? Minden órában annyit üt, ahány óra van. (15 órakor nem 15-öt, hanem 3-at)

5. feladat:

Egy könyvszekrénynek 8 polca van. Az alsó polcon 35 könyv van. Minden további polcon 6-tal több könyv van, mint az alatta lévőn.

Hány könyv van a legfölső polcon?
Hány könyv van a szekrényben összesen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0