Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

SOS! Tudna valaki segíteni? Nagyon sürgős!!!

222
Időgéppel visszamész 1859-be, és a Döblingben találod magad, a döblingi elmegyógyintézet ajtajának küszöbén ülve. Egy inas megütögeti a vállad, és behív az idősödő Széchenyi István gróf szépen berendezett lakosztályába, aki itt él, de egyáltalán nem tűnik számodra elmebetegnek. Kedvesen fogad, ami nagy szó, mert ritkán fogad vendéget. Egy kisebb asztalkánál ül, előtte a sakk-készlete. Nagyon szeret sakkozni az öregúr. Hellyel kínál magával szemben. Sakkozni hív, hirtelen ráébredsz, hogy tudsz sakkozni, ez nem okoz gondot. Beszélgetni kezdtek. Főleg fiatal évei, szerelmei, magánélete és legfrissebb (tehát „mostani”) tervei felől faggatod. Udvariasan beszélsz vele, hisz mégis csak egy gróf. Használod az „ön” kifejezést, hisz ezt ő tette népszerűvé. Erről írj fogalmazást! Mi történt vele az elmúlt évtizedekben? Mik a tervei? Beszélgess vele!

Írj egy bevezetést a feladat alapján: hogyan utaztál vissza 1859-ben, hogyan fogadott Széchenyi, mit gondoltál róla és az egész helyzetről. A befejezést is írd meg, hogyan jutottál haza, milyen kép alakult ki benned a találkozás alapján Széchenyiről. Emelj ki a kulcsszavakból egyet, amiről többet tudtál meg Széchenyivel való beszélgetésed után, vagy ami számodra nagyon érdekes volt, és ezt fogalmazd is meg (ne a magánélete legyen ez)!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

0