Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rezgőmozgás és ingamozgás periódusideje, frekvenciája

Főoldal » Középiskola » Fizika
773
1. Az emberi szív percenkénti dobbanása 65. Számítsd ki :
a) egy szívdobbanás idejét (a periódusidőt)
b) hányat dobban a szív 1 év alatt ?

2. A rezgőrendszer frekvenciája f = 500 Hz. Számítsd ki
a) a rezgések periódusidejét!
b) Mennyit rezeg 2 perc alatt?

3. Egy test rezgő mozgást végezve n = 500 rezgést tesz meg t = 20 s idő
alatt. Számítsd ki:
a) a rezgések periódusidejét
b) a frekvenciát!

4. Egy inga hossza 62, 5 méter. Mekkora a lengésideje?

5. Egy 20 dkg tömegű testet 300 N/m rugóállandójú rugóra akasztunk.
a) Mekkora a rezgés periódusideje
b) frekvenciája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, periódusidő, rezgőmozgás, frekvencia, ingamozgás
2
Középiskola / Fizika

Válaszok

0