Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi, gyorsan kéne legkésőbb 11:10-ig.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
323
Egy téglalap alakú fénykép mérete 9 x 15 (cm). Erről egy 10 x 15 (cm)-es másolatot készítettünk.
a, mekorra a hasonlóság aránya?
b, Hogyan változik a fénykép kerülete
c, Hogyan változik a fénykép területe
d, Készítsünk vázlatot úgy, hogy 0 az egyik csúcs legyen!

2. A derékszögű koordináta-rendszerben adott egy háromszög, amelynek csócsai: A (1:2) B(5:1) C (-2, -és) Szerkesszük meg az ABC háromszög 0 (0,0) pontra vonatkozó középpontos hasonlósággal keletkező képét, ha a hasonlóság aránya:
a, Pí=2 b, Pí=-2 c, Pí=1,5!

(A tanárunk most adta fel 5 perce :( )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0