Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek doga

Főoldal » Általános iskola » Matematika
589
Egy paralelogramma alapú egyenes hasáb testmagassága M t =3cm.
Alaplapjának oldalai: a=4cm, b=2cm, az a oldalhoz tartozó magassága,
m a =1,7 cm. Számítsd ki a hasáb felszínét, térfogatát és rajzold meg a
hálóját a megadott adatokkal pontosan! (10pont)
2.) Egy henger alapkörének sugara, r=3cm. A henger testmagassága,
M t =5cm. Számítsd ki a henger felszínét és térfogatát és rajzold meg a
hálóját, (csak vázlatosan)! (10pont)

3.) Egy henger alakú pohárba 2 deciliter víz fér. Milyen magas a pohár, ha
alapkörének belső sugara 3cm. Az eredményt egészekre kerekítve add
meg! (5pont)
4.) Számítsd ki a rombusz területét kétféleképpen, és a kerületét
(egyféleképpen), ha oldalai
a=5cm hosszúak, átlói: e=2,6cm; f=9,7cm és az a oldalhoz tartozó
magassága: m a =2,5cm!
(9pont)

MAX::34pont
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, testek, sikidomok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0