Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pontrendszer

Főoldal » Középiskola » Fizika
1033
1.feladat. Az ábrán látható rendszert F=100 N nagyságú erővel húzzuk. Mekkora a testek gyorsulása és
mekkora erők feszítik az összekötő fonalakat, ha
a) a súrlódás elhanyagolható?
2.feladat. Az ábra szerint egy m1=2 kg és egy m2=4 kg tömegű testet fonállal összekötünk. Mekkora az
általunk kifejtett F erő és a kötélben ébredő erő, ha
a) a rendszert állandó nagyságú sebességgel mozgatjuk felfelé?
b) a rendszert felfelé irányuló 1,5 m/s2 gyorsulással mozgatjuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

0