Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudja a megoldásokat ezekhez?

Főoldal » Középiskola » Matematika
652
1. Írd fel annak az "e" egyenesnek az egyenletét, amely áthalad a P(1;-5) ponton és párhuzamos a 3x-4y=17 egyenletű "f" egyenessel.

2. Mi lesz annak az "a" egyenesnek az egyenlete, amelyik áthalad a A(1;-1) ponton és merőleges az x+3y=-5 egyenletű "b" egyenesre?

3. Írd fel annak az egyenesnek az egyenletét, amelyik áthalad a P(-7;3) ponton és a meredeksége m`-2.

4. Add meg az A(-1;3) ponton áthaladó alfa=45fokok irányszögű egyenes egyenletét.

5. Add meg a -2y+5y=17 egyenlető egyenesek egy normálvektorátés egy irányvektorát.

6. Határozd meg a 3y-2y=4 egyenletű egyenesnek a meredekségét és az irányszögét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0