Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika elektromosság (SOS)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
388
Több feladat van amit nem tudom hogyan kell, kérlek írjátok le.

1. Egy 56 Ω -os ellenállású és 0,70 H önindukciós együtthatójú tekercset 293 V váltakozó feszültségű hálózatra kapcsolunk ( f = 103 Hz). Mekkora a hasznos (hatásos) teljesítmény?

2. Az ábra periodikusan változó áram egy periódusát mutatja. Mekkora az áram effektív értéke, Ha I0 = 4 A?
Ábra: https://imgur.com/a/cfY5COr

3. Vízszintes síkban fekvő sínpárra m= 374 g tömegű, elhanyagolható ellenállású fémpálcát helyezünk. Függőleges irányban B = 0,62 T indukciójú homogén mágneses erőtér van. A sínpárt U= 18 V feszültségű r= 4 Ω belső ellenállású feszültségforrással kötjük össze. Mekkora gyorsulással indul a pálca, ha a súrlódást elhanyagolhatjuk és a inek távolsága L = 0,8 m ?

4. Határozza meg a mágneses térerősség értékét a P pontban, ha d=22 cm és az áramok a lap síkjára merőleges irányban folynak a végtelen hosszúnak tekintett egyenes vezetőkben. Legyen I1= 18 A és I2=20 A. (A x-el jelölt vezeték esetén az áram a lap síkjába befelé folyik, a ponttal jelölt vezetékben pedig kifelé)

5. Egy 2,9 μC töltésű részecske 0,7 (V*s / m2) indukciójú homogén mágneses mezőben 52 cm sugarú körpályán kering. Tömege 5,23 ⋅10−14 kg. Mekkora a mozgási energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

0