Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Matek/Biosz számolás

Főoldal » Középiskola » Matematika
558
Valaki ki tudná ezt számolni? Előre is nagyon szépen köszönöm!

Számolja ki, mekkora térfogatú, standard állapotú oxigént használ fel naponta egy
nyugalomban lévő ember, ha a belélegzett levegő oxigén tartalmának 75 %-át ki is lélegzi?
Mekkora tömegű glükózt éget el eközben, ha feltételezzük, hogy az oxigén csak a glükóz
oxidációjára fordítódik? Mekkora az ATP- nyereség eközben?

Segítség a megoldáshoz:
 Az adatok segítségével ki kell számolnod, mekkora levegőmennyiség cserélődik ki
naponta?
 Ez alapján mennyi az oxigén térfogata?
 Fel kell írnod a biológiai oxidáció egyenletét!
 Ez alapján mennyi a felhasznált oxigén anyagmennyisége? (n (O 2) =…..mól)
 Ebből mennyi a glükóz mennyisége? (n(glükóz)= …. mól)
 Mennyi m (glükóz= )
 Az ATP nyereség: mólonként 38 ATP, X mól esetén, x* 38 ATP=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, számolás, biológia
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

0