Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika segítség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
418
3. Mekkora a tömege annak az alumíniumgolyónak, amellyel ha 1 MJ hőt közlünk a hőmérséklete
185°C-kal nő meg? (cal= 900 J/kg.°C)

4. Hány °C-kal emelkedik a víz hőmérséklete, ha 5 liter vízzel 840 KJ hőt közlünk?

5. Egy 300 g tömegű alumínium bögrébe 1 kg tömegű olajat öntünk. A bögre és az olaj hőmérséklete 15°C. Mekkora hőt vesz fel a bögre az olajjal együtt, ha a hőmérsékletük 100°C-ra emelkedik?
(cal=900 J/kg.°C, colaj=2000 J/kg.°C)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

0