Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnek kérni segítséget

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Műveleti sorrend - törtekkel

1.Egyszerűsítsd a következő kifejezéseket!

(2/2 - 3/3) + 5/5 + 2/5 - 2/2 =

3/1 + (3/1 + 5/3) - 2/1 + 5/2 =

1/4 - 5/3 - 4/4 - 1/3 + 3/3 =

5/1 + (5/3 - 1/5) - 4/5 + 2/2 =

2.Egyszerűsítsd a következő kifejezéseket!

4/3 + 4/5 - 5/1 - 4/1 + (1/4 + 3/5) =

(3/2 - 3/4) + 2/1 - ((2/1 - 3/5) + 2/3) =

1/1 - 4/5 - 2/2 + 2/5 - (5/3 - 4/2) =

2/2 - (2/2 - (4/1 - 3/3) - 1/4) + 4/2 =

5/2 + 1/4 + 3/2 - (5/5 - 4/5) + 1/2 =

3.Egyszerűsítsd a következő kifejezéseket!

5/4 - (5/2 - 5/4) - 3/4 - (1/4 + 1/2 + 3/5) =

2/2 - 5/4 - (3/5 - 4/5 - 5/3 - 3/2 - 4/5) =

4/4 - 1/1 - 3/3 - 2/3 - 3/5 + 4/3 + 5/3 =

(2/2 - 3/3) + 4/4 - 5/1 - 5/3 - 1/5 + 4/3 =

4/5 + (3/3 - 4/5) - 5/1 + (5/2 + (4/5 + 5/1)) =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

0